Living in a winter wonderland

      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
När jag kom hem låg det ett varmt ljus över hela Stockholm. Ett varmt, inbjudande ljus. Snart förvandlades det till ett "winter wonderland" med snötyngda träd och vägar smala som stigar för att få plats med de stora snövallarna. Gnistrande snö och kyla. Det blir en riktigt vit jul i morgon.
 
Under den här tiden har jag hunnit med en hel del faktiskt. Jag har blivit lärarvikarie till exempel. Spenderat några veckor i hela skolsystemet, från ettåringar på förskolan upp till gymnasieelever. Och det har varit häftigt. De är ingen kul anställningsform att vara vikarie - att aldrig kunna planera, aldrig veta vilka man ska träffa eller vart man ska vara, börja på ett nytt jobb varje dag.. Men det har varit intressant, och det har varit kul, för det har faktiskt gått väldigt bra, och jag har känt mig uppskattad. Jag vet inte hur många teckningar och julkort jag fått de senaste veckorna av de yngre barnen, och jag kan inte säga annat än att det värmer hjärtat när det kommer barn och kramar om en när man kommer.
 
Annars har jag jobbat på Siggesta igen, i en bubbla av julmusik och julmat. Har sprungit runt med tallrikar på julbord och hållit igång Delin, serverat glögg, sett en ny lounge öppnas och nya delikatesser ta form, fått julklapp av Olof Stenhammar och träffat nya vänner. Har stått ute på kyrkbacken i mörkret brevid en brasa och sålt bullar och julgodis som en del av insamlingen till Burma. Jag har fyllt 19 år och gått på ännu ett av fjäderholmarnas julbord. Ja, jag kan inte säga annat än att jag levt ett "winter wonderland"-liv de senaste veckorna.
 
Och så har jag kommit in på läkarlinjen i Linköping. Och det känns jättebra verkligen! Med de erfarenheter jag fått känns det som att det kommer att passa mig. Jag hoppas verkligen det i alla fall. Så nu ska jag fira jul, ta en tripp till Norrköping, fira in det nya året med påven i Rom, åka till Linköping och kolla in lite lägenheter, åka till Härnösand och hälsa på farmor och farfar, och sedan ska jag flytta. Flytta på ett långsiktigt sätt den här gången.
 
God jul!

RSS 2.0