Innan allt försvinner

Har precis läst klart tidningen och druckit upp kaffet, och nu sitter jag och kollar på chambres de bonne i Paris och sjunger med till Mando Diao. Hade i onsdags första träffen med konfirmanderna som jag åker till Rom och Asissi med i vår. Jag tror att det kommer att bli jättekul, men det här blir nog sista gången jag är ledare. Tiden går ju så himla fort. Ska försöka jobba lite nu, innan jag åker till Fotografiska för att möta upp Lydia och kolla på de nya utställningarna. Au Revoir.

En söndag i september

Johan och jag drog ut på stan, shoppade skor, fikade på drottninggatan, strövade, kollade på bio och sånt.

Stockholm i natt



Maggio!!


Än är inte vädret så dumt


Sitter och pluggar här uppe i caféet på Fotografiska. Lite dåligt att det inte ska gå att vara riktigt effektiv någon annan stans än på caféer, men om det funkar så gör det det. De har nya utställningar, men de hinner jag inte se idag. Men finare utsikt får man leta efter. Nu ska jag fortsätta, så att jag hinner till andra sidan vattnet - till grönan med Veronica Maggio!

Sånt man kan göra på en fredag

När man slutar 9:45 kan man åka till Hötorget, köpa ett paket dumplings på dumpling factory och en pralin på chokladfabriken, gå till kungsträdgården och käka det och fortsätta längs vattnet i motljus mot slussen. Om jag skulle ha haft tid så skulle jag ha fortsatt hela vägen till fotografiska, suttit mig i caféet med enorma fönster mot fjärden och jobbat på projektet. Men nu spolar jag upp ett varmt bad här hemma i stället... Testade Andreas moppe igår. Fatta att jag aldrig kört moppe innan! Tur att man har en skön brorsa...

Bis vivt qui bene vivit

Det började bli dags att skriva någonting tyckte jag. Sitter just nu och väntar på att reklamen ska ta ta slut så att Breaking news med Filip och Fredrik kan börja, men det är kanske inte så intressant att höra.. Farmor och farfar har precis åkt hem. Eller precis och precis - någon gång under dagen i alla fall. Hur som helst var jag förbi golfbanan idag med pappa. Det är kul att för en gångs skull utnyttja höstluften lite - den blir ju så frisk och skön, men man orkar aldrig vara ute på hösten annars. Och ljuset och diset föll fint på banorna under fullmånen. Skulle gärna ha tagit någon coolare bild på det, men då skulle jag ha behövt systemkameran. Det är i alla fall inte så dumt, golf. Det är skönt med den där raska promenaden, rätt lagom, man behöver inte bli helt slut för att röra på sig lite.

Vi fortsätter lite. Idag startade den regniga höstmorgonen med att bygga ihop DNA-helixer när Phil, alltså min biologilärare, bestämde sig för att vara godhjältad och smyga iväg för att komma till klassrummet med nybryggt kaffe, en termos med vatten, tepåsar, mjölk och socker. "I thought it was the right time for that this rainy morning..". Bra drag, Phil! Efter lite föreläsning om diffusion och osmosis, desperat lunchskrivande om styrkeövningar med gummiband och en lektion i behaviourismens principer kunde jag åka hem.

Och annars då? Jag har väl gjort lite av varje. Har varit på upptakt som ledare (jag som aldrig trodde att jag ens skulle gå ledarutbildningen kom till och med tillbaka efter ett års uppehåll..), tagit ett par körlektioner och någon golflektion, haft någon spansktalande fika på Fotografiska med Lydia, kommit igång med skolan, bombarderats med studentreklam (blir nästan rädd när jag tänker på vilken industri det har blivit), passerat årsdagen på både när jag startade bloggen och när jag flyttade till Spanien, och lite allt möjligt annat. Jag har bokat in två (!) resor till Spanien till hösten, den första till Madrid i början av höstlovet med Lydia på svinbilliga biljetter, och den andra en vecka senare till Alicante för att segla med gamla fina Elida och ledargänget till Malaga. Ser fram emot båda två, det kommer bli perfekt att göra det precis när mörkret börjar slå till med full kraft! Har också börjat sätta igång lite med Tanzaniaprojektet, ska försöka få det mesta klart innan jag åker dit i januari.

Det är det jag tänker göra i höst  helt enkelt - bli klar att ta körkort, bocka av 50-poängskurserna som tar slut i jul, fixa inför Tanzania, göra lite ledargrejer kanske, och att försöka ha lite kul på vägen. Sedan gör jag en gira de 180 grados i vår. Andreas fyllde 15 och skaffade moppe i onsdags, Caroline firades för att ha fyllt 18 i lördags (vilket för övrigt var en väldigt lyckad kväll, saknades bara utgång för min del(..)). Life lingers on.

RSS 2.0