Fredag hela veckan

Det är inte vilken torsdag som helst idag. Det är nämligen en helgtorsdag! Eller, det är ledigt i morgon i alla fall, så då måste ju torsdagkvällen också vara helg, eller..? Skola tre dagar på en vecka, varför inte? Jag skulle inte säga nej till att ha det så några veckor till. Inte alls.



Plaza Mayor i Madrid. Riktigt fint om jag får säga det själv.

El hombre con el periódico

Jag har gått minst en mil idag, men det är ju lika bra att få någon typ av träning. Man vill ju inte riskera att fastna på en tågperrong, eller att få en sten på sig! Stenkastning var det nog inte så stor risk för, men jag blev faktiskt varnad för det.. Jag ger ett litet utdrag ur min lilla vuelta. Först vandrade jag genom hela San Sebastián de los Reyes för att komma till Plaza Norte för lite shopping med Frida:

Jag kan inte låta bli att gilla att alla lekplatser har färgglade staket, man blir ju så glad :-)
Lovely Frida (som åker hem OM EN VECKA, så kan man ju inte göra!!) på Cervecería Soo Montaditos, där allt kostar 1 € på onsdagar!
Turistpose på Plaza Norte, fick med mig en blazer och ett par sneakers hem. Kan behövas med tanke på att jag varit tvungen att använda mina skinnskor med liten klack som promenadskor tills nu. Andra gången jag var där, verkligen inte den sista.


Jag gick vidare till Starbucks på andra sidan stan. Ma favorit: Frappucino Café con Calamelo. Väldigt mäktig dock, klarar knappt av en i minsta storleken. Dagens måste vara när jag satt på Starbucks och en spansk tidningsläsande gubbe slog sig ner brevid mig och började småprata. Haha, trevligt värre!

Huelga Hardcore

Det är strejk idag! Det betyder att det kommer att vara praktiskt taget omöjligt att använda sig av kollektivtrafiken på ett vettigt sätt idag. Vad innebär det? En helgdag till idag helt enkelt! Det firades igår med att gå och kolla på lite fotboll på en skinkbar:



Farmor: Du ska inte oroa dig, skolan dödar mig inte, den är jättebra! Det den "dödar" är energin. Jag har ett väldigt kompakt schema på tisdagar, så det blir lite mindre energi kvar till eftermiddagen. Det är både mycket att göra med skolan och mycket annat man vill hinna med. Det betyder - lite för lite tid kvar att sova ibland. Jag var alltså väldigt trött igår!

Skolan dödar mig lite.

Men faktumet att det springer barn mellan benen hjälper ganska bra mot energibristen.

En fridfull spansk pensionär.



Ibland är dagarna bara helt normala. Man går till skolan, går hem, och sätter sig och måste plugga. Sen gör man inte så mycket mer. Det här är nog en sådan dag. Men vissa detaljer skiljer sig samtidigt, som att alla vi svenskar har suttit och frusit hela dagen och oroat oss för hur vintern kommer att bli (antagligen blir den smått outhärdlig), för att känna värmen komma mot fyratiden.

På väg hem från skolan var temperaturen 28, men då måste jag lägga till att klockan hade hunnit bli halv 6; vi slutar inte så tidigt som man kan tro, på måndagar är det t ex 5 som gäller. Då proppar vi in oss allihop på bussen som går någon gång mellan fem och halv sex för att trängas med mestadels rökluktande städare i någon halvtimme innan det går att byta till metron.

Men, för att fortsätta på detaljer-spåret: jag kan mitt emellan skolan och resten av plugget sätta mig på en parkbänk och se en kvinna som ser ut precis som ugly betty (även om det finns sjukt mycket snyggt mode i Madrid så är det ovanligt med människor som kan klä sig någorlunda) tillsammans med en massa lekande barn i lekplatsområdet med färgglada staket.
Synd att jag inte hade med mig kameran idag.. Ingen jämförelsebild med andra ord.

Jag kan gå in i en spansk godisbutik där de ger mig ett gratis tuggummi för att de tycker att det är coolt att jag kommer ifrån samma land som deras leverantör. Allt plockgodis verkar på något sätt vara förknippat med vårt lilla fosterland. Det finns faktiskt mycket plockgodis i spanien, det är bara lite mindre gott. På VIPS ska det finnas svenskt plock dock. Lilla Sverige gör små anspråk i världen ibland ändå.

Och, för att fortsätta lite till, jag kan sätta mig på en parkbänk och äta serranoskinka och glass som en äkta fridfull spansk pensionär innan jag går hem mot Calle Lugo. Jag gillar det. Jag undrar om jag kommer att tänka på sånt här om några månader? Vi får se. Och jag är medveten om att jag precis skrev ett extra långt inlägg bara för att slippa plugga. Det är väl dags att börja nu då.

TRES SEMANAS

Tre veckor nu. En femtedel av höstterminen. Nästan 8 % av min totala tid här. Flygbiljetten hem är bokad,  kvällen den 23:e december, lagom till julafton, kommer jag till sverige för att stanna fram till den 9:e januari!! Första tiden fram till efter nyår ser ut att spenderas på skidåkning med familjen (myys), men annars är jag öppen för förslag ;-) Det kommer nog att kännas konstigt att vara där så tillfälligt! Och lite sällskap av mamma verkar jag få också, i början av november ska vi försöka pricka in! Så ser planen ut efter lite familjeskypeande. Det är kul att höra hemifrån, och jag blir så glad av alla mail och annat, det känns alltid så bra när man märker att folk bryr sig (love you!).



Bilder från i somras, med mi lovely familia!

När det är brist på ettor...

... så backar tvåorna upp och nollas. Synd att jag inte var där, det tas seriöst att känna sig lite dålig i Spanien alltså! Hemska huskurer, typ att dricka kycklingspad, och om de inte hjälper är det bara att gå direkt till läkaren. Vilket var precis vad jag fick göra, helt i onödan. Det enda jag fick ut av det var att jag missade nollningen. Hon menar väl, Olivia, men jag orkar inte riktigt med att inte ens få hosta eller gå på toa utan att hon kommer och frågar hur det är med mig. SNÄLLA, släpp det, det är bra! Jaja, de andra verkar ha haft det trevligt i alla fall.
Här är en bild från i fredags, snodd från Fridas facebook:


No me siento muy bien ahora

Jag skulle egentligen ha gått till Plaza Norte med Frida för lite välbehövlig shopping, men har verkligen mått skit idag (fysiskt alltså) så jag har varit tvungen att koncentrera mig på att ligga ner och försöka må mindre illa. Det har väl gått sådär, kul dag. Men det börjar äntligen kännas lite bättre nu, så jag ska försöka pallra mig upp mot Manuel de Falla för att backa upp det vita laget i 1-1+ningen som Elise så fint formulerade det. Jag är verkligen glad att jag har en så skön och omtänksam klass i alla fall.


Sen tappade jag bort min kofta..


Todo es más lento aquí

Har äntligen fått mitt busskort! Det är är efterlängtat kan jag lova, jag har tröttnat något på att alltid ha miljoner 1€-mynt i plånboken. Synd att det inte börjar gälla innan oktober bara, jag som ville premiäranvända det i kväll.. Allt rör sig lite långsammare i spanjorernas land. Busskortet tar tre veckor att få, och Icas matköer går i tiodubbel fart jämfört med Eroskis. Men mañana mañana funkar ju faktiskt också.



En annan grej: Just nu är jag ensam i lägenheten för första gången någonsin!!

Cantando, toca la guitarra

Jag har blivit av med min enda långa rast. Min tvåtimmars-torsdagslunch har bytts ut mot dubbla musikpass med band och kör. Kvar till lunch: 10 min. Jag har verkligen lektioner hela tiden. Men men, det är sjukt kul att jag får ha musik här, jag har börjat sakna att kunna spela gitarr och sjunga. Om effektiviteten jobbas upp lite så ska jag nog inte ha några problem att hinna med livet, eller hur?



Skolavslutningen i nian. Hahah, länge sedan..

Är man svensk, så är man svensk.

På väg från skolan fick jag för mig att ta en spontantrip till IKEA. Sagt och gjort, en lång omväg och extremt många tutningar senare gick jag överlyckig runt hela IKEA som den stolta patriot jag är. Och jag insåg att mataffären utanför kassan visst har en funktion, så länge man är utanför Sverige det vill säga :-) Daim och bilar, heere I come!!


Nunca voy a ser madrileña



Vad har jag gjort idag? Jag har insett att det blir kallt i Madrid, att vintern inte kommer att bli rolig i den helt oisolerade lägenheten. Vad mer? Jag har parkhängt. Och jag har snackat i över en timme med Olivia om allt möjligt (stolt), för att bland annat få reda på att jag aldrig kommer få kalla mig madrillenare pga deras något speciella byrokratiska system. Och jag har tänt vår antika varmvattenberedare med tändare. Jag har börjat undra över hur repetitiv bloggen kommer att vara om några månader, och hur allt kommer att se ut och kännas när nästa sommar börjar.

Random thoughts - No hablo någonting

Olivia kom precis in med en kopp varm mjölk med honung till mig för att hjälpa mig att bli av med min jobbiga förkylning. Inte enormt gott, men det är väl bra för halsen och det var ju snällt av henne! Så nu var dagen slut redan. Det känns som att de börjar att bara försvinna! Jag åkte till skolan vid 8 och kom hem mer än åtta timmar senare. Jag undrar hur jag ska hinna allt? Det kommer gå fort i alla fall, det här.



Jag känner att mina totala språkkunskaper har missgynnats något av att åka hit. Jag kan inte uttrycka mig ordentligt på Spanska. Inte heller på Svenska. Eller på Engelska. Inte bra, jag hittar inte orden någonstans.

El labyrinto que se llama la Red

Har precis suttit och undervisat Olivia i ämnet internet. Hennes kunskapsnivå var väl.. inte enormt hög. Jag kände mig ganska tvungen att visa henne grunderna när hon berättade att hon letat efter adressen till en doktor i evigheter. Det visade sig att det tog ca 20 sekunder för mig att hitta det hon sökte, hon kände tydligen inte till google.. Haha jo men om man knappt sett en dator innan man passerat 50-strecket det är kanske lite svårt. Måånga kindpussar och "JAAG ÄLSKAR DIIG!!" blev det i alla fall som tack. Det märks att Spanien inte alltid fungerar på det mest moderna sättet, eller inte när det gäller de lite äldre i alla fall!


Sedan har facebookstatusarna gjort att jag känner mig tvungen att kommentera valet. Jag känner inte för att göra det särskilt utförligt, det är dock tragiskt att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Att det orsakar att båda blocken är i minoritet är väl inte riktigt det bästa heller. Jag hoppas att det går att lösa på ett bra sätt och att vi lär oss en läxa av det här!
EDIT: Okej, just invandringspolitiken fick jag faktiskt en insikt om här. Det är inte rätt att syssla med integration. Lösningen är inte att stoppa invandringen eller att försöka omvandra invandrare. Nationaliteten är en del av det som formar vem man är, en del av personligheten. En invandrare ska få behålla tryggheten som jag vet att de finner i sin egen kultur. Det är inte lätt att komma till ett nytt land, speciellt inte som en flykting vilken kan ha traumatiska upplevelser med sig. En invandrare ska inte heller tvingas lära sig svenska.

Lösningen på problemen med invandringspolitiken är att göra det lättare att bli anställd och att förkorta väntetiderna, någonting som skapar en motivation att lära sig språket. Det ger en möjlighet att starta ett liv på riktigt i Sverige. Det leder på längre sikt till ett samhälle där invandrare har rätt till egna vanor, samtidigt som de vet hur de ska bete sig i det svenska samhället. De har kvar sina identiteter men känner igen sig i landets kultur och anpassar sig efter det när det krävs.

Jag blir lite sur på hur stora krav vi ställer på invandrarna när vi själva tycker att det är helt okej att åka till det jag brukar kalla "svenskkolonierna" och att flytta till platser som solkusten utan intentioner att anpassa oss alls efter landet. Vi får inte glömma det. Undertecknat en svensk invandrare.

El Rastro - Muchas cosas, poco dinero

Det blev en runda förbi el Rastro, marknaden som varje söndag finns vid La Latina i Madrid. Fina saker måste jag säga, det kan nog bli en del julklappar därifrån. Jag köpte lite småsaker som totalt gick på 20 €, ganska bra tycker jag! Sedan att det känns som att pengarna bara flyger iväg är väl en annan sak.. Men det tar vi tag i lite senare, att ta tag i en sak i taget är väl ändå inte helt orimligt?



Juice och Jazz

Kvällen blev en mysig blandning av uteservering med trevliga tjejer och jazzbar där cigarettröken låg tung, medelåldern var minst 30 och femtioåringar inte skämdes för att visa sina emh, snygga dansmoves. Charmigt.



Nu hoppas jag på lite marknadsshopping!

Soy Sueeeccaa

Riktigt kul kväll igår! Nu har jag varken röst eller hörsel kvar, men vad gör det? Det är inte fel att vara svensk tjej i Madrid, inte fel alls. Eller man känner sig ju speciell i alla fall, typ VIP haha.


Está lloviendo, pero en la ciudad hay luz

Kolla mitt schema! På måndagar och tisdagar har jag knappt en minut ledig, och på onsdagar och fredagar har jag halvdag när alla andra har lektioner. Hur ska man hinna socialisera sig då liksom? Haha nej men jag ska inte klaga.



Nu har det börjat regna och bli kallt, det åskar till och med! Men jag trotsar vädergudarna och snörar på klackarna i kväll, så hasta luego!


Nostalgitrip

Ååh, jag har suttit och bläddrat genom gamla bilder på facebook. Nu blir jag helt nostalgisk! Tiden går så fort.



Det här var ju kanske ett tag sen.



Men det var inte det här. Det känns ju som år sedan!



Och det här var 1,5 vecka sedan. En dryg vecka, det är ju helt sjukt! Jag har fortfarande inte varit i spanien längre än att det skulle kunna vara en vanlig semester, men jag har redan ett annat liv. Bra ställe, det här.

Todo Sobre España

Jag gick upp i morse med tankarna att "ååh vad skönt, jag slutar kvart över tolv" och "då hinner jag göra allt plugg på eftermiddagen, så är jag klar för resten av veckan sen", "Soft dag". Det där plugget tog nog lite mer tid än jag hade tänkt. Först åkte jag bussen hem från skolan själv för första gången, och då busstationerna inte har några namn är det ganska rejält svårt att veta var man ska gå av. Så det blev en liten extra promenad för mig, det har jag juförsig inte något emot. Och jag som tänkte att jag äntligen skulle få lägenheten för mig själv en dag hade helt fel. Olivia (värdmorsan) skulle donera någonting för att hjälpa sådana som har samma problem med med ryggen som hon och har gått runt och oroat sig i dagar. Jag hade nog trott att det skulle bli seriösare än att hon kom hem innan lunch, hon var ju inte ens borta en halv dag! Så jag möttes av ett stort "Hoolaa cariño!!" och kindpussar i en alldeles för syrefattig lägenhet. Så nu har jag lagt ner hela eftermiddagen på att försöka plugga. Hittils har jag hunnit med allt utom spanskapresentationen till på måndag, så nu ger jag upp. Vi får se hur jag klarar mig här, men jag tror nog det blir lättare att ta sig igenom tvåan i Spanien ändå. Livet blir lite lättare här.

Förlåt för osammanhängande och lång text, jag är trött..
Det är jättekul att jag ska kunna den här kartan praktiskt taget utantill, hur lätt är det liksom?

Pluuugg en cole

Jag har 63 glosor tills om två dagar, och en spanskapresentation. Och kemi och svenska. Det kommer att bli mer snart. Och det kommer att bli minst 10 grader kallare - typ 22-gradigt - redan från och med i morgon. Med andra ord - semestern är slut. Men äähh, det löser sig, kaffemaskinen är installerad, och en semester i andalusien känns inte omöjlig.



Mañana, mañana, nu tänker jag kolla på tv4 play.

Morgon i Alcobendas


Då vare höst alltså..



Idag stänger poolerna (som jag aldrig hann bada i) för att det är höst och kallt. Det är 37 grader. Jag får väl ta och åka på semester. Quiero aguaaa!!

Mi hija, cariño, ¿que tal?

Jag har lyckats sova bort nästan hela dagen, men en liten promenad hann jag med i alla fall:



Gran Manzana, där jag tänkte köpa vatten innan jag förstod att inga affärer, inkluderat stora mataffärer, är öppna på söndagar. Eller, jo, kinesaffärerna var öppna. Efter ett tag hittade jag en en sådan i stället. I Sverige har vi turkar, i Spanien har vi kineser.



Parque de Andalucia. Haha, notera paret på höger sida! Av någon anledning är det tabu att träffas hemma, vilket medför att måånga par hänger i parkerna.


Den Vita Natten

Mycket trevlig kväll igår! Vi åkte in till stan i tron att vi skulle se saker som ett gigantiskt twisterspel, men i stället upplevde vi den spanska kulturen genom tapas och sangría under många timmar på en tapasbar på ett mysigt torg. Inte helt fel det heller!




Man skulle ha haft en systemkamera..

En España, los hijos son hijos

Jag gillar det här med att kunna komma hem ett tag på siesta. Jag kan vila från förmiddagen och få en ny dag på kvällen. Det känns som att man behöver det för att orka allt, inte minst med tanke på hur mycket jag har gått här, minst några timmar per dag! Idag genom Alcobendas och San Sebastián de los Reyes, vilket kan behövas efter att jag gick vilse TRE gånger igår. Vägarna är så oregelbundna, så något lokalsinne hjälper inte. Jag har äntligen lärt mig den tuffa vägen att det är lika bra att ha med sig en sådan här:




Men spanien är coolt. Man är aldrig hemma här utan går ut och umgås i stället, utan att det behöver vara planerat eller en stor grej. Hur härligt är inte det? Och alla är så öppna och pratar med alla, även outsiders som svenskar, till och med barnen gör det! Det är helt orädda, och på något sätt känns det som att de mer kan leka och vara barn här. Eller i alla fall tills de fyller 12 och börjar röka, haha!

Nu är det noche el blanco i Madrid, typ kulturnatten, vi får se vad jag hittar på!

Alla vägar leder till Sol

Hemma på en kort siesta från en ansträngande dag innan jag åker in mor Star, eller den var i alla fall ansträngande för fötterna! Men Olivia har tappat upp ett fotbad till mig, niice :-) Här kommer en bild på fina tjejer vid fontänen på torget Sol, varifrån alla vägar mäts:


¡Finalmente estoy hablando!

Nu sitter jag brevid Olivia och PRATAR, verkligen snackar, tvåvägskommunikation, haha! Hon säger att hon tycker jag lär mig jättesnabbt och att hon tror att jag kommer att bli riktigt bra på spanska, det känns ju skönt i alla fall. Jag frågade om hon kände för att vara med på bild, men hon ville inte utan att fixa sig, så ni får nöja er med bild på Colegio Escandinavo och en på utsikten över Madrid från därifrån.



Snart blir det väl att gå och köpa block och en mapp. Sedan kanske lite spanskaplugg med de fina svenskar som bor i närheten. I morgon är det dags för rundvandring i Madrid, vi får se om det blir lite utgång också. Olivia är ju ganska chill när det gäller tider och allt. Hasta Luego!

Los montañas

Idag har jag varit uppe och bergsvandrat, så jäkla vackert! Och så har jag hunnit gå till starbucks TVÅ gånger och ändå haft tid att sitta och snacka med värdmorsan, man hinner med mycket på en dag!


Madrid!!

Nu känns det som att det är dags för lite uppdatering! Nu efter mer än två dagar börjar jag känna mig ganska hemma här, det är ju ett supercharmigt land jag har hamnat i! Igår startade skolan men upprop information och allt sånt där. Det verkar finnas väldigt många trevliga personer aqui, här är en bild på större delen av klassen (aka hela gymnasiet):

Efter skolan blev den lite fika i Gran Manzana, en liten promenad och sedan hem till Olivia för tortilla de patatas, riktigt gott!

Och idag.. Well, jag har...

... åkt iväg till skolan i L2:an för att stanna till lunch. Trevligt trevligt!
... åkt vidare in till Madrid för att fixa busskort, vilket inte gick eftersom det verkar mer komplicerat att skaffa ett busskort i Spanien än ett pass i Sverige! Hmm.. Enkelbiljetter i några veckor till med andra ord.
... stannat kvar i Madrid ett tag. Gud vilken fin stad, älskar den!
... varit på en Tapasbar. Spanskt värre :-)
... blivit uppraggad av sliskiga spanjorer. Det krävdes att både jag och Julia tog deras telefonnummer för att vi skulle bli av med dem, hahaha! Det kommer nog aldrig gå att känna sig helt som en del av spanien, alla visslar ju och tutar! Spanjorer, spanjorer...
... åkt fel med med Renfen och väntat på perrongen på nästa tåg. Länge.
... gått runt hela Alcobendas. Jag gillar´t!
... köpt frukt, tuggummi, choklad och vatten för att klara av dagen i morgon. Det blir måånga timmar mellan svenska lunchen vid 12 och spanska middagen vid 9.
... köpt en spansk Cosmopolitan. Här ska det pluggas spanska!
... kännt att det börjar gå bättre med spanskan. Skönt!

Jag kommer nog att trivas riktigt bra här!



Julia framför en snygg byggnad i Madrid.

Adios!

Mi casa es su casa

Jag antar att jag borde skriva lite om hur det är här efter första dagen i skolan, men är så sjukt trött så det får nog vänta till lite senare.. Men kort: Det kan nog bli bra.

Calle Lugo 13, 28100, Alcobendas


Välkommen på en guidad visning av mitt hem!



Rakt framför dig har du vardagsrummet som även används som matrum då den utan undantag alltid äts framför tv:n.



Välkommen in i det otroligt stora köket!



Och mitt rum...



... med utsikt över Alcobendas. Utöver detta finns det ett till sovrum där Olivia sover , en liten hall och ett litet badrum.

Litet men mysigt antar jag!

Si, si, que...

 

Då var jag borta nu då. Efter att ha lämnats av på flygplatsen av en ganska känslosam pappa och en mamma som tog det lite coolare gick jag in och boardade kl 7-planet till Barcelona där jag flög vidare mot Madrid. Lagom till sen lunchtid tog jag tag i väskan för att inse att det fanns säket 8 tjejer till i närheten i min ålder som pratade svenska. Det visade sig ju självklart att de både hade suttit på samma plan som jag från Stockholm och från Barcelona, och att det skulle till colegio escandinavo. Smart att få den insikten så sent så att jag knappt hinner hälsa innan vi snappt splittras. Jaja, vi ses väl säkert i morgon.

Jag har i alla fall hamnat hos Olivia Crespo, en ensamstående kvinna/tant i en liten lägenhet. En extremt kramande och kindpussande kvinna (hon har kramat om och kindpussat mig minst 7 gånger under den här eftermiddagen) som har informerat mig både om ficktjuvar, att jag inte ska gå runt ensam på kvällarna och var busshållplatsen ligger, bland annat. Jag känner mig så handikappad när jag inte vill något annat än att vara trevlig när det enda som kommer ut munnen på min knackiga spanska blir, "si, si, que..." osv tillsammans med nickanden, och dåliga försök till att säga smarta saker. Jag tror att facebook är en nackdel där, så fort jag slog upp det med sin vackra svenska försvann all den förståelse och kunskap jag hade om spanska, inge vidare! Men Olivia tvingade mig att kolla på tv resten av kvällen så att jag skulle lära mig bättre, smart teknik där :-)

Och ja, det är varmt. Jag börjar förstå varför siestan, de sena middagarna och korta sovtimmarna på nätterna utvecklats. Men i morgon startar skolan, så det är väl bara att köra på!

Almost 2000 miles away from here

The Pretenders 2000 miles är helt klart min nya favritreselåt, väldigt mäktig att lyssna på om man åker långt bort och med riktigt härlig känsla!



Tillbaka till packningen.. Jag undrar varför jag aldrig kan klara av att packa utan att distraheras eller rent av bara förtränga att det behöver göras. Det är ju praktist taget omöjligt att få gjort innan kl 2 på natten, 5 timmar innan flyget. Okej, nu ska jag verkligen sluta tjata. Jag får gå över till att det här med ganska stor säkerhet mitt sista inlägg innan jag lämnar sverige för utlandssvenskarna i Madrid. Det är skönt att få komma iväg och få börja med vardagen nu i alla fall, det känns ju inte som att jag har så mycket här att göra när jag redan har sagt hej då. Så tills vidare säger jag bara: Adios schweeden!

Blogg..

Jaha, då skulle jag sköta en blogg här nu alltså.. Jag är väl inte helt diciplinerad i alla avseenden, så vi får se hur det går med uppdateringarna men tills dess..: Jag hatar att packa. Det är det värsta som finns. Speciellt när alla kläder och skor som jag använder totalt med resväskan väger ca 27 kg när maxvikten är 23. Och det är mycket kvar, och jag tror inte jag tänker lämna datorn eller mitt fina paket med espressokoppar hemma. Jag gillar inte flygregler. Då var det sagt, nu får vi hoppas att det går. Det SKA gå.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0