-itos


Härlig brorsa man har, grymt skön människa. Vågar vara sig själv, synd att man alltid måste fylla normen, speciellt i de lägre årskursernas fina pedagogik. Det rackar ner, förstör. Det borde finnas fler människor som han, som står upp för sig själva och alla andra och kör sitt eget race, har sin egna stil. Det är då man kommer någonstans. Du är superbra!!

Andreas: du är inte så dum du heller!! Här är en bild tillägnad dig, schtekigt grabben <3



BUEN


Cardiobox, clementiner, choir. Min dag, ungefär.

ESPERANZA


Gratulerar på 11-årsdagen brorsan, hoppas du har det himlans bra!

NIEVE

Den här synen skådades på skolan strax innan jag gick in och lyssnade på Sofias julmusik. Det trodde ni inte va?

Skål!

Glögg och pepparkakor gör advent! Tillsammans med "Harry Potter y el Misterio del Principe" och ett ljus blir det en riktigt mysig kväll.

När första ljuset brinner...

... på köksbordet hemma (antagligen) kommer det inte att göra det här. Mitt ljus kommer från den otäckta glödlampan som hänger direkt i en sladd från taket. Var är julmyset när man vill ha det? Man bryr sig som mest när någonting självklart plötsligt är borta. Men himlen är klarblå trots att det nästan är minusgrader, som under en riktigt fin dag på ett fjäll någonstans i norr, eller om lite närmare i Alperna. Handskarna jag köpte i onsdags (likadana som jag redan köpt i början i november men glömde på bussen, duktig tjej) kommer väl till pass. Rena, svarta skinnhandskar. Klara linjer och enkla, precis som jag vill ha det.

She'll be back at Christmas time, I can hear people singing, it must be Christmas time



Just nu vill jag bara ha jullov, ju närmare julen jag kommer desto mindre hittar jag på. Sverigesemester! Jag gillar egentligen inte att vara där vid den här tiden på året, mörkret gör mig deprimerad, det är bara att lunka på med den lilla reservenergin som bränsle. Det kan inte spela någon stor roll när jag har 2,5 veckor där, med jul, nyår, Tandådalen och ett älskat Stockholm! De delar jag tycker om bäst. Stockholm är staden jag alltid kommer känna mig hemma i, när jag ser vyn över Mälaren och Stadshuset med egna ögon fylls jag av ett lugn. En svensk sommar i en båt med vinden i håret är en fin fantasi. Jag är för svensk för att inte gilla Sverige. Att det landet dessutom innehåller ett gäng människor jag aldrig kommer att sluta tycka om är inte fel. Jag är en sådan människa som gärna är svensk och bor i Sverige, men som behöver kontakt med resten av världen också. Tänk om man skulle få chansen att jobba internationellt med bas i Sverige, snacka om perfekt!

Det kan inte vara varmare än 15 grader här inne just nu. Jag blir en riktig soffpotatis, eller snarare sängpotatis, och kryper ner under täcket så fort jag får tillfälle. Om mindre än fyra veckor kommer jag ju hem, och om jag skulle ha varit en av majoriteten som inte återvänder hit skulle jag kanske inte ge mig själv en minut ledigt. Nu råkar ju fallet vara så att jag har sex månader kvar att bo här, och på våren får jag säkert fyra månader med hyfsad värme.

Jag kanske stänger in mig lite, men jag skyller på att jag har en halvt motsägelsefull personlighet; social men blyg, framåt men instängd, syns men är osynlig, full med självsäkerhet, självkänsla och självförtroende men också osäker och rädd. Så kan jag nog hålla på ett tag. Det är mycket som tar energi, det är inte mycket som kommer av sig självt. För mig gäller det att kasta sig ut, om och om igen. Det är lätt att bli ensam men det får man ta. Man kan inte lägga energi på allt. Det orkar man inte.

Jäklar vad det lät svenskt förresten! Och lite egocentriskt. Antagligen rätt ointressant att läsa.. Sorry.. Men det är inte direkt så att jag sitter och tänker på mig själv hela tiden, grejen är ju att om jag ska berätta vem jag är får jag ta och dra upp en detalj lite då och då. Ibland undrar vad människor tycker om en! Det går nog aldrig att veta.. Annars tänker jag mest på alla fenomen runt omkring. Sociala samspel till exempel, det är jätteintressant. Jag gillar att betrakta det. Får väl börja skriva krönikor i stället, det måste vara intressantare att läsa.



Ser mitt schema kanske ut så här fram till jul?


<3

Här har vi innehållet, tack mormor! Jag hade tänkt säga att det inte gör något att det bara är smulor kvar, det smakar ju lika bra, men förutom de som hamnat utanför burken (vilka var klart godkända också) är de i nyskick! Det finns nog inte så mycket som är godare, jag kommer väl rulla hem men det får det vara värt. Lycka!

Casa de correos

Hemma från posten med röda kinder efter en pormenad tvärs genom Alcobendas och tillbaka i kylan. Den här gröna skönheten befann sig under min arm på vägen hem!

Himlen är oskyldigt blå.

Det finns inget väder som är bättre än klart väder. Lycka bara av att se himlen!

La luz y la paz en la noche oscura

Idag hämtade jag med mig ett lucialinne hem, gammal vana vid det här laget. Jag undrar hur lucia skulle kännas ifall jag skulle missa att lussa? Antagligen rätt tomt. Så här lät det när vi sjöng i Gustav Vasa kyrka förra året:


Santa Claus is coming to town

Julbelysningen är under montering och julmarknaden på Plaza Mayor ser ut att bli klar att användas lagom till helgen. Den här fina julgranen pryder just nu Sol. Det är den 24:e november idag, en månad till julafton. På söndag är det redan första advent, det är svårt att tro att det praktiskt taget är december. Men det är mysigt.

Museo del Prado




Skoldagen ersattes med studiebesök på Pradomuseet och Museo de la Ciudad, tröttsamt men skönt att komma in till den fina staden. Det blev thaimat, wokat ris med jordnötssås och kyckling, tillsammans med en extra efterrätt till lunch. Värt paltkoman!


Comprensión

Harmoni, jag älskar harmoni. Det är svårt att veta om man ska skratta eller gråta, men det funkar inte om man inte skrattar. Om inte utanpå så i alla fall inuti. Speciellt inte på den här skolan. Bara därför har jag transformerat mig till en rätt harmonisk människa. En sådan som kan le av att bara gå på trottoaren. Eller, ja, i grunden är jag nog en sådan människa helt naturligt. En tant som ler åt barnen i parken. Rätt bra egentligen. Kul att jag försökte räkna hur många vi är kvar nästa termin och kom på.. Ganska få. Det kommer att bli tomt. Jag skrattar och ler. Inte för att förtränga någonting, livet är bra. Fast när man bryr sig om det man inte kan förändra faller allt samman. Det man inte kan förändra ska man skratta åt. Då blir livet bra mycket roligare. Det som går att förändra, däremot, det får man inte glömma bort att fästa vikt vid. Allt måste trots allt utvecklas, i min mening. Vad har vi att göra om inte att utvecklas? Jag tänker nog för mycket för mitt eget bästa. Det känns som att jag kan mala på i evigheter om allt när jag kommer igång. Vad ska man göra? Tankar är trots allt en sak som inte går att kontrollera, det är bara att acceptera.

SPIN

Jag har nog blivit halvt sockerberoende av dessa spanjacker. Idag åt jag rent socker i gymcafeterian, och tyckte om det. Tragiskt men sant. På den positiva sidan så testade jag på ciclismo indoor, spinning, strax därpå. Har aldrig haft lusten att testa innan då jag alltid föreställt mig att 45 minuters cykling rimligtvis innebär ett helvete, men ack så fel jag hade! Skulle nog kalla det helt lagom. Jag som har cyklat två mil per dag som vardagsmat för inte allt för länge sedan borde ju veta bättre kan man tänka, men man har helt enkelt inte alltid alla hästar hemma. Tyvärr var jag smart och glömde skorna hemma. Halkade på grund av det av pedalerna flertalet gånger då jag blev tvungen att balansera på tårna ytterst på pedalerna för att det inte skulle göra allt för ont. Speciellt i fotfobins land är det ett extremt smart drag.

Es mi vida en general.

Jag är medveten om att jag låter halvdeprimerad i de två senaste inläggen, men det är jag verkligen inte. De är bara rena konstateranden! Jag har accepterat att det är så och skrattar mest åt det, promise. Tycker om Spanien och Madrid jättemycket, speciellt Madrid! Går inte runt med en massa "kulturkrockar" som Sara-Olivia kallade det när jag sa att Olivia var lite påfrestande en gång för många veckor sedan. Går inte runt med en massa hemlängtan, det är inte jag, även om jag så klart älskar allt med Sverige och hemma väldigt mycket. Jag kommer alltid att vara svensk, och det vill jag vara, jag ser på saker med svenska ögon men det behöver ju inte betyda att jag har problem med någonting? Ibland undrar man, ibland har man missuppfattat problemen. Jag trivs ju i det globala, synd att det här samhället som skandinaviska skolan skapat är ganska.. oglobalt och ordnat..?

Olivia.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om Olivia. Den här kvällen var väl lite hon i ett nötskal. Kommer in genom dörren och får frågan "var det kallt ute?" för hundrade gången. Sedan kraftigt kindpussande. Det följs av en lång monolog från hennes håll, jag är väl lite sisådär med i samtalet, det handlar ju alltid om samma sak. "Jag gick till doktorn och sen köpte jag clementiner. Oj, de är nästan slut! Åh, jag ska försöka hinna köpa fler i morgon. Mamma mia! Idag ska jag göra en ny maträtt. Hoppas du kommer tycka om den." osv osv.

Jag spenderar en eller några timmar i sängen på mitt rum, med datorn i knäet. Det finns inte mycket jag inte har sett på play-kanalerna känns det som. Då och då börjar hon prata högt och vill kommentera någonting: "Visst var det kallt idag?". Ibland kommer hon in och kindpussas, kittlar mig på fötterna eller daskar till mig på rumpan. Varje gång jag går ut ur rummet får jag höra ett "Que guapa!" och en ny innehållsfattig monolog.

Vid nio är det middag i soffan. Hon envisas med att jag ska ha en handduk i knäet varje gång jag äter så att jag inte spiller. Får se den "nya" matträtten. Det är vitlökssoppa igen, men med lite tonfisk på toppen den här gången. Vitlöksoppa består av olivolja, vatten och vitlök med potatisbitar i. Jag trycker i mig maten och får för tusende gången höra ett "Var det gott?". "Jo visst", säger jag. Sedan berättar hon om hur det är i Spanien. Under middagen hinner hon snyta sig flertalet gånger i en pappersservett som hon tar ur och in i bröstfickan, där hon sitter i fåtöljen. Om något oförutsett händer så tror hon inte att jag vet hur man gör, typ att man inte ska gå på golvet om det är glas på det. Jag kan inte direkt säga att någonting inte är gott, för då envisas hon med att jag måste äta någonting annat och ojar sig i evigheter. Jag säger helt enkelt att det är gott åt allt som slinker ner, och det gör väl allt egentligen. Bryr mig inte riktigt om hur maten smakar. När jag är klar undrar hon om jag vill ha ost, eller skinka, eller kanske lite bröd? Jag har redan ätit av osten, jag är klar. Hon undrar när jag åker hem. Jag sägen den 23:e december och hon berättar att hon inte ville fråga, då hon inte ville att jag skulle åka. Hon ville ju inte vara ensam, och så får jag höra att hon kommer att vara ensam på juldagen. Jaha. Hon får betalt för att få sällskap känns det som.

Jag reser mig från bordet och ställer undan tallriken. Hon kommer efter och kindpussas. Sedan vill hon att jag ska pussa tillbaka. Jag går in i mitt rum, och kvällen fortsätter. Jag menar inte att jag har problem att bo med henne, men det är ju en speciell människa, eller hur?

RECREACIÓN

Jag måste lägga av med att sova till tre, det blir ganska omöjligt att sova vid rätt tid på natten då kan jag lova. Det var inte lite skönt att vandra ut från skolans portar för att lyssna på musik och slippa anstränga hjärnan. Tog en runda in i simhallen för att sjunka ner i utomhusbubbelpoolen där jag kunde ligga ner och kolla upp mot den klarblå himlen. Det fick bli starten på en självbestämd relaxeftermiddag. Dator, film och klementiner, oh yes!

Mamma vidarebefordrade ett mail från Sara-Olivia idag liknande mellanstadiets vecko/månadsbrev till innehållet. Föräldrarna får tydligen sådana mail lite då och då, ibland får de feedback på oss också. Det får däremot inte vi. Det avslutas med en uppmaning till föräldrarna att maila våra flygtider hem och tillbaka till Madrid tillsammans med en påminnelse om att vi ska berätta för värdfamiljerna att vi åker hem över jul. Att de ens känner att de behöver veta vilka flyg vi åker med känns lite skrattretande. Ännu värre är ju att mamma ska berätta det över huvudet på mig och att jag inte får sådana här mail själv. Jag är ju alltid den som tar hand om det som rör mig, inte de? Inte för att jag måste, utan för att jag vill. Om jag har föräldrar som behandlar mig som en vuxen människa kanske skolan borde göra likadant? Eller? Sedan har väl jag ansvar över mitt boende, vem skulle dra iväg utomlands utan att säga till undrar jag?

Mamma tyckte att det kändes fel att skicka ett sådant mail till Sara-Olivia, och jag kan inte annat än hålla med. Det tragiska är att det är skolan i ett nötskal. Jag får tydligen inte, även om jag har gjort det ett bra tag, ta hand om mig själv. Storebror ska se mig. Och kritisera? Det är ju inte på tal. Den som kritiserar är en arrogant idiot, hellre falska leenden. Låtsas att lektionerna är bra. Jag fick ett skratt i alla fall, det går inte annat än att skratta.

Sover jag bort livet, eller vad?




Ja, det är ganska starkt att vakna vid tre när man lagt sig tidigt. Har hunnit klinka lite gitarr och märker att dagen nästan är slut! Dagens plan:
- Gå och käka något gott
- Gå iväg till simhallen
- Skriv om en novell
Dags att sätta igång kanske?


Blogg.se var inte på min sida idag, så det här inlägget är från femtiden, jag kan informera om att jag i alla fall hann med punkt ett med glass på häagen-dazs i slutet på en långpromenad. Dags för punkt tre!

Time pass by


Klockan är visst redan halv 10. Vi får se om jag tar tag i mig själv och reser mig från huvudkudden, just nu lutar det mot kudden. Den är ju så himla skön! Vandrade genom Alcobendas från gymmet för ett tag sedan. Något som är säkert är att den här luften ska tas tillvara på, den är motsvarande svensk sensommarluft, min favorit. Fräsh men mild, behaglig med plats för att tänka. Tiden accelererar, snart står jag i vår hall med en nykokt julskinkemacka i handen.

BOMBONES


Hon måste ha uppskattat pepparkakorna och glöggen, för idag fick jag en hel påse med spanska julkakor. De är.. Söta. Mycket socker.

Fuera de los suburbios

IKEA igen, nya stammisstället, haha! Det är där vi hänger. Nej men det är god mat, bra bord för plugg, riktigt låga priser, tillgång till marabou..  Det är motiverat i alla fall. Hamnade på en promenad till Hospital Infanta Sofia längs vägen i Madrids norra förorters slut. När man kollar utåt därifrån möts man av det gula gräset på högplatån. Ja, och motorvägarna och landande flygplan också, men mest kullar, gräs och lite längre bort några åkrar. Snavade även in en sväng på outleten Factory, jag ska komma tillbaka när jag är på humör att ta tiden att leta fram fynden. Kom hem och såg för typ första gången en annan människa i vårt hus, för några minuter hade jag sällskap av ett gulligt barnbarn.

Jag har kommit på varför sitter och får medkänslor för och tycker synd om Mr Darcy i stolthet och fördom. Jag är ju typ som han! Eller ja, jag kan känna igen mig i vissa drag. En liten kvinnlig version av Mr Darcy. Undrar om det kan vara positivt?

DANZA DANZA

Gymkväll med RITMO LATINO med ett gäng fina tjejer. Skitkul! Eller ja, jag såg nog ut som ett fån i början. Har ju faktiskt inte testat det innan. Det gick att hänga med bra ändå, helt lagom. Det är sånt man blir på gott humör av! Har faktiskt varit på riktigt gott humör hela dagen, den dubbla sömnen gjorde nog susen. Det finns inget bättre än att kunna sitta och bara le åt ingenting. Eller ja, snarare åt allt antar jag, allt bra och allt dåligt. Se det positiva i grejer. Lycka är den bästa drogen. Här har ni oss, typ.. hehe..


Te he dicho estoy cansada



Spanjorer kommenterar vädret mer än svenskar. Trodde att det var svårslaget, men hade fel. "Åhh, vad kallt det är", "Var det kallt?", "Det kommer att regna", "Oj, det regnar!" precis hela tiden, det tar aldrig slut. Okej, det känns väldigt kallt för att vara tiogradigt, men visst, jag fattar poängen? Det måste ju ändå ha varit kallare under vintern för fem år sedan (för mig alltså, det skulle ju tydligen bli rekord i kyla i år annars.. hehe) som är på bilderna där uppe, men vi biter ihop rätt bra jämfört det här folket som är bortskämt på sol. Gullig du var Andreas förresten!!;-)

Var hemma vid två efter min enda lektion. Hoppade upp i sängen, vilket är mer naturligt än det låter, då sängen nästan är den enda platsen jag använder hemma. Vaknade upp vid åtta. Trött tjej missar att träna ännu en gång.

GLÖGG



Fick en intuition och köpte med mig glögg hem från IKEA. Efter en extra promenad till Eroski för mandlar och russin kunde jag koka upp den för att hälla ner i två av mina enligt mig rätt härliga presentkoppar (tycker faktiskt att hon skulle kunna använda dem någon gång, men det är ju alltid en början att göra det själv). Mycket uppskattat, både av mig och henne. Gosh, julstämning!!

Pensé había aprendido, pero según la enseñanza.. Pues no.


Så rolig jag är som bjuder på en nästan exakt likadan syn som igår! Hoppas ni anar ironin.. Nu blev det spanskaplugg, prov snart. För hur mycket jag än lär mig sitter det nog kvar i huvudet utan att finna uttryck, tror jag. Eller ja, det verkar ju vara proven som helt grundar bedömningen från skolans håll i alla fall, vilka är helt grundade på kapitlena. En till grej som inte är min grej riktigt, att tvingas fästa sig på detaljer. Det är självklart väldigt bra med detaljkunskap, det har jag nytta av, dock är frågan hur bra det bedömer nivån överlag? Kunde hålla en hyfsat komplicerad mental diskussion med mig själv på spanska på vägen hem (för att ha det som tredjespråk allstå, jämför med när jag inte kunde få ut ett ord vilket inte var enormt länge sedan). Ja, då sitter det ju i alla fall någonstans..

Det här blir nog sista gången jag sitter i Starbuckssofforna utomhus på ett tag. Jobb i 10 grader känns efter två timmar. IKEA och gymmet får bli mina nya hem, starren har ju knappt en enda bra plats inomhus. Jag har ju faktiskt bestämt mig för att satsa lite, eller hur?


Química



Hemma från gymmet, ska se till att försöka sätta igång träningen ordentligt igen. Gick även upp till gymmets restaurang och pluggade effektivt. Det är nästan helt omöjligt att vara effektiv när man sitter hemma framför en dator med internet, så det är ett bra sätt att gå iväg med böcker, papper och penna. Lade bland annat net 1,5 timme på att skriva en sammanfattning av kemikapitlet, verkligen inte likt mig! Har aldrig gjort det tidigare, klarar mig alltid genom att lyssna, använder knappt boken, men ska man se till att klara kemin här så är det väl bara att göra det som krävs.

La día de los padres



Min kamera är inte direkt den bästa när solen gått ner, men bilden föreställer i alla fall Sofia och Malou. Riktigt bra tjejer, trivs med er!! För övrigt är det tydligen fars dag, grattis pappa, du får en virtuell kram av mig i kväll!

La ciudad de tus sueños



Fick lite Madridabstinens och snörade på kängorna för en långpromenad. Betyg: Nog en av världens finaste städer.

Es ligero equipaje para tan largo viaje

Okej, gick runt halva dagen på dåligt humör och halvt illamående. Men sedan gick jag iväg till Starbucks, satte mig själv men en latte med julsmak. Tänkte lite på det det där att jag som sagt egentligen bara har två val. Jag bestämde mig för att skriva en lista, ge mig själv ett ultimatum.

Kom fram till att ge skolan en till chans. Ska komma dit med positiv attityd och anpassa mitt arbetssätt efter vad de tycker är bra. Ska ge mig själv lite gott humör så blir det en god cirkel, då kommer det ju att gå att bli allmänt mer positiv och framåt. Det är ingen annan än jag som fölorar på att protestera, så varför inte? Har inte direkt någonting att förlora på det, om jag tar ansvar över hur allt fungerar själv så borde jag rimligtvis ta mig genom kurserna här utan att förlora allt för mycket. Jag får väl säkert mer inflytande om jag får respekt därifrån, vilket jag borde kunna få om jag motbevisar all skit.

Och det kändes så bra att ha skrivit ner det, nu lovade jag mig själv och det känns som om det kommer att gå ganska lätt nu när jag bestämt mig. Fick snabbt tillbaka leendet på läpparna. Det ska gå, skolan ska inte stoppa mig från att bo kvar några månader till. I juni får ni förhoppningsvis se en glad, nöjd och spansktalande tjej komma hem.

Haha okej det där lät rätt fånigt i efterhand nu när jag läser det. Men men, det får vi stå ut med.


ENOJADA

Jag gillar att bo här, klarar av att bo hos Olivia hur speciell hon än är. Men skolan, den står jag inte ut med. Klarar inte av den, blir arg av den. Full av högmod, riktig hybris har den. Den är inte bra och verkar inte ha några planer på att förbättra sig då den tror sig inte bara vara bra, utan dessutom är bättre än andra skolor. Va fan. Skärp er.

Jag vet att ni gör ert bästa, om ni skulle vara ödmjuka och inse att ni inte är perfekta och att ni kanske skulle kunna utvecklas skulle det vara lugnt. Om jag skulle bo i Sverige nu så skulle jag ha bytt, men här står valet mellan att stanna kvar eller att åka hem. Tack för den, jag har ingen lust att åka hem, jag måste i alla fall kunna prata spanska först.

Men den här skolan, jag klarar inte av den. Min energi går åt till att vara halvirriterad. Jag tror nog inte jag blir en enormt kul människa då. Hur gör man då? Och alla ytliga felaktiga uppfattnigar, alla sätt att "förstå" och tro att man är så extremt omtänksam, utan att förstå att det i sig är en stor del av problemet. Jag är fan vuxen, tänkte att jag flyttat hemifrån, eller på begränsad tid alltså, men för skolan är vi tydligen inte på samma nivå.

Jag kan ju gå dit och klistra på ett leende och göra som de vill i de 75 % som är kvar. Fan. Jag borde inte sitta och kritisera så här, jag vet. Men jag orkar faktiskt inte bry mig om någon lärare skulle råka kolla. Jag verkar ju redan halvt hatad ändå. De enda de måste förstå i så fall är att jag inte är den enda som tycker så, jag tror snarare att det inte är många som inte tycker så. Gå och skaffa lite självinsikt, snälla. Jag vet att jag kan råka låta hård ibland, men någonting ligger det ju i det. Och det är verkligen inte riktat mot alla, tyvärr har de som påverkar det negativa stort inflytande.



Gick ner till en estanco och ansökte om nytt busskort. Yes, 20 dagar med engångsbiljetter när jag redan betalat för månaden. Men det spelar inte någon roll egentligen, jag bryr mig knappt. Skolan fyllar argkvoten, så jag skiter fullständigt i småsaker. Tyckte snarare det kändes skönt att gå längs gatan dit, det är fel.

Drar handen över strängarna



Det här fina instrumentet fick ett nytt hem igår. Jag skiter i att jag aldrig är ensam och att halva huset hör när jag spelar pga bristen på isolering, det är skönt att dra handen över strängarna. Lite meditation och stor enkelhet. Tack mamma!

Olivia hade dukat upp för finlunch.


Hasta luego



Enkelheten i hur det är att leva med människor som vet hur man tänker, hur man uttrycker sig, hur man är, den är underskattad. Möjligheten att kunna diskutera utan att bry sig om hur man uttrycker sig och veta att man blir förstådd vilket som.

Har haft några fina dagar inne i Madrid med mamma. Kände mig nästan mer hemma på hotellet än jag gör i den här lägenheten; det stilrena, fräsha, raka, det är grejer det. Det är jag. När jag behöver en extra dos får jag väl ta mig in till Madrid och Mercado de San Miguel, så himla fräsht och fint! Det är kul att checka ut från ett hotell och tänka "vad skönt det var att bo så stort" i stället för tvärt om. Jag mätte fatiskt mitt rum idag, det är då alltså 2.4 x 1.8 meter stort, 4.3 kvadrat. Det är på den ytan jag bor så att säga. Inte för att det är några problem med det, men det kan ju vara lite påfrestande, det är inte helt enkelt att alltid vara gäst. Det negativa med det här stället är att det knappt går att lösa några problem, man blir på något sätt tvungen att anpassa sig efter dem i stället. Allt och alla kan ju inte fungera optimalt.

Men annars är Madrid är i alla fall en enormt vacker och fin stad som har det mesta, ett underkattat resmål bland svenskarna! Höst- eller vårweekend här är ett hett tips. Sedan hur många bra människor som jag har stött på här får vi ju inte glömma bort. Jag kommer inte att vara klar med stället än på ett tag, inte i jul i alla fall (vilket är om drygt 6 veckor bara sick!).

Men i alla fall, vi har vandrat, jag har råpluggat kartan och lärt mig Madrids innerstad hyfsat, vi har ätit bra, shoppat. Det blev inte lite lädershopping på Rastro, men om det är något som spanjorerna kan så är det läder, så det får det vara värt. Jag känner mig äntligen lite rustad för vintern med ny kappa och nya byxor bland annat. Lite uppdaterad look helt enkelt, det blir man alltid glad av! Det är egentligen helt sjukt hur dåligt de flesta spanjorer klär sig med tanke på hur mycket bra kläder det finns och hur stor del av det som kostar lagom.

En fin liten semester blev det måste jag säga. Det kändes fel att lämna av dig på flygplatsen och åka tillbaka till Alco-B för att unna mig själv en woklunch, första gången sedan i somras som jag här fått tag på något asiatiskt, och en kopp starbucks. Det är svårt att inse hur mycket man trivs med en människa innan den är borta. Att jag inte kan hitta mitt busskort bryr jag mig faktiskt inte om alls, det löser sig.

Jag kan officiellt säga att jag är beroende.

Beroende av internet, just det nätet fungerar inte något vidare bra på hotellet. Galen blir jag, utan internet slutar världen snurra. Men men, vi kör på. Hotellet är super, ett designhotell som man blir glad av så fort man sätter in foten. Vi har vandrat, åkt turistbuss, vandrat lite till. Mamma har fyllt år och fått födelsedagsmiddag på Santa Ana. Vi har snackat, diskuterat. Som de ska vara. Nu drar vi och käkar en till fantastisk hotellfrukost!


FELIZIDAD



Idag var dagen när jag tog mig genom både ett matteprov och ett muntligt spanskaprov, dagen jag fick tillbaka ett kemiprov och dagen vi svor oss hesa över colegio escandinavos och vissa lärares sätt att fungera.

Dagen jag åkte till IKEA för att plugga med Ellinor och Malou för att märka att jag inte hade med mig en enda bok, men hade riktigt trevligt ändå. Gången jag i stället käkade våffla med jordgubbsylt och grädde för 1,50 € följt av laxrulle för 1 €. Gudomliga är laxrullarna, bara tunnbröd, lax och sallad. Fräshare än något jag kan komma på att jag har ätit den senaste tiden.

Dagen jag kommer hem för att käka übertidigt, vilket med mina mått är kl 8, för att hinna gå iväg mot bussen till flygplatsen i mina perfekta fleecefodrade strumpbyxor som jag hittade i en konstig kinesaffär, för att hämta en viss persons mamma. Någonting jag kommer att göra sjungandes högt på svenska utan att bry mig om ifall någon hör.

Dagen jag inser att jag hittat in i ett väldigt harmoniskt jag. När jag kom hit trodde jag att den första månaden skulle vara fantastisk, då allt är nytt, charmigt och coolt. Jag trodde att andra månaden skulle bli svårare, när skillnaderna blir irriternade när man inte passar in än, när man undrar vad man gör här. Jag trodde att tiden efter det skulle bli normal, följa livets mönster, när språket och vanorna finns där, när man inser att det går att behålla sin identitet och passa in på stället ändå. Hittils tror jag att jag har haft ganska rätt.

Och så hamnade man i Tribunal...


Hojas del otoño


Mi hormigón



Den här fina väggen stötte jag på i en park på vägen hem! Härlig text, orkar dock inte översätta den just nu. Hittade dessutom en fin del av Calle de la Constutición på vägen därifrån, hamnar i gruppen av mina favoritplatser i Alco-B.

Debajo del cielo negro



Jag har inte tappat hjärnan och glömt att det är måndag idag, förklaringen till att jag kunden fira helg lite till är så enkel som att det är "Todos los santos" idag, alltså långhelg igen! Höstlovet har vi skippat, men när det är långhelg nästa vecka också tycker jag nog helt klart att det är värt. Vi borde göra så här hemma också!

Tog en sväng till simbassängen nu på kvällen, hamnade i bubbeldelen av utepoolen. Låg under klar, svart himmel med kall luft och bara var. Lite fjällkänsla på det, skithärligt!! Gick vidare på en filosoferande promenad och köpte körsbärstomater och apelsinjuice. Vem säger att jag är onyttig? Det är nog bland det godaste som finns.

Maddenatten

Ut i maddenatten som kvällen till ära till stor del hade förvandlats till ett halloweenparty.

RSS 2.0