Mi manera



Kalla mig tråkig, men jag har haft en lördag och en söndag med enbart promenader, filmer, sommarpratare, musik och filosofiska blickar ut genom fönstret. Behöver min ensamtid, gillar min ensamtid. Det gäller att hitta balansen mellan att bli utmattad och uttråkad, allstå balansen mellan att få för lite tid för sig själv och för mycket. Vill kunna sitta och titta på en film på kvällen eller ta en promenad men veta att de alltid finns någon att ringa, att det finns något annat att göra. Så ser väl en del av mitt livs balansgång ut antar jag. Lagom ska det vara.

Vår vardag



För vardag är det, samma sak om och om igen. Cirkeln snurrar på, halva terminen nu. Bra på ett sätt, men måste nog hitta lite action så att det inte blir trist, och då menar jag inte sån som inkluderar alla de oärliga människorna i staden som stjäl (har inte drabbat mig dock, inte än. Men ändå, hur kul är det?). Okej action och action, snarare omväxling. Dags att hitta lite nytt!!

This is Halloween, This is Halloween

Jag vet att det inte är Halloween idag, men firas verkar den göras ändå. Ungarna gick runt ordentligt utklädda i skolan, mys! Hur skönt är det inte att kunna gå hem och sova och kolla på Schulman Show några timmar på eftermiddagen för att schemat tar slut efter lunch förresten? Muy bien, tycker jag.



En kappa har tydligen köpts till mig borta i Sverige också, spännande att se hur den blir nästa vecka, haha! Så här såg den ut på expediten:


Las impreciónes de la boca


Fin dag när det gäller maten, eller annars också, men mest för maten. Lunchen bestod av jättegott potatismos med kassler som största delen av skolan som var på idrottsdag (den jag hade förra veckan) missade. HA säger jag bara till er som fick käka sliskiga mackor! Har dessutom snubblat in på Lidl för första gången i livet och fått med sådana där citronpastiller och lite annat.

Till middag blev det väldigt fin lax med hemfriterad potaits och ett stort fat med röd paprika i olivolja. Jag har lyckats övertala Olivia om att byta ut de stekta gröna paprikorna mot dessa godomliga röda, färska, saftiga. Värt. 

Hon konstaterade att det var en väldigt svensk middag jag åt idag. Helt rätt, insåg jag. Lunchen sen, den var ju också svensk - ett av den spanska matpersonalens lyckade försök att göra något matchande skolans namn. Lidl är ju då tyskt, men om vi bortser det så är det alltså maten man äter i sverige som verkar vara mest välkomponerad. Jag vet att det faktum att jag är svensk själv kan färga påståendet, men spanien: ni har ju en jättefin matkultur, ni får faktiskt ta och välja ut de bra bitarna och skärpa er. Ni kanske kan börja med att sluta fritera all mat?


Kalla sverige. Stilrena landet. Globala landet. Stället med lite fasad på utsidan men mycket värme på insidan. Bra ställe, det där.

Pues

Suttit och snackat med Olivia ett bra tag igen. Ganska kallpratigt om skillnaderna mellan svenska och spanska skolor, vädret, språk osv osv. innan hon efter ett tag kom fram till att jag inte är ett lika stort fan av allt kindpussande som hennes tidigare "hijas". Det var visserligen en ganska bra insikt, men när hon går vidare till att "människor är ju olika.. Olika familjer är på olika sätt" och kommer fram till slutsatsen att jag och min familj har ett kallare sätt att vara låter och alltså då är mindre kärleksfulla och ömsinta är ju bara fel. Jag försöker säga att man inte alltid behöver ge fysiska uttryck för hur man känner eller tänker, men att vara varm och kärleksfull har tydligen en mer konkret än abrstrakt innebörd för henne. Jag är kanske inte den lättaste människan att lära känna, och hon menar ju inget dåligt med det, men.. Lite fel känns det ju.

Ser jag ut som en kall människa, eller vad?


EDIT: Okej, det hade ingen negatv innebörd för henne. Hon verkar ju försöka anpassa sig efter mig till och med, så jag ska inte hålla på och klaga.

No he muerto.

Uppvaknad ur sjuk-koman! Okej, nu överdriver jag, men huvudvärken igår var inte rolig. Gjorde en lagom trevlig tabbe i morse när jag vaknade kvart i sju, slängde på mig kläderna och sprang till bussen. Väl framme i skolan gick det upp för mig: Vänta nu. Kvart i sju? Jag börjar 9. Min buss går kvart i 8.. Ibland har man koll.



Mittenfönstret på den här bilden är då allstå mitt sovrumsfönster.

¡Mierda!

De blev en liten utgång i Carolynes ära. Tyvärr glömdes minneskortet i datorn än en gång, så jag snodde en bild av Maja. Carolyne står till vänster.

Vi har lärt oss att hålla oss borta från en stor del av spanjorerna. De har helt enkelt inte lärt sig något socialt finlir, de har inga spärrar. Tänk på Italienare så fattar ni hur jag menar. Anledningen till att det är så är ganska klar: de får aldrig möjlighet att lära sig. Det beror på att de bor hemma till 30-årsåldern där de blir servade mer än en svensk 8-åring, vilket får dem att tro att de är kungar. Tragiskt.

Dagen ska nu spenderas i sängen, jag lyckades nog utsätta mig för lite för mycket kyla (för alla vet ju att det är anledningen till förkylning..;-)) för jag fryser enormt och hostar när jag tar mig upp ur sängen. Nu gäller det bara att dölja det för Olivia (som tillsammans med alla andra spanjorer inte bryr sig om att accepera att jag skiter i om jag råkar vara lite halvsjuk. Det finns inte på kartan för mig helt enkelt) så att jag inte utsätts för en en av alla dessa hemska huskurer.


The one and only Högskoleprov

Jag gav mig frivilligt ut i den mörka lördagsmorgonen för att komma till skolan och skriva högskoleprovet. Ja, där hamnar jag, Sofia och Anders i vårt udda sammanhang med lite andra utlandssvenskar. Gruvligt besviken på mina 85 poäng, det måste vara sämre än förra gången till och med!! Nu kommer jag att bli tvungen att skriva det igen om jag ska ha någon nytta av poängen. Yes. Lite tröst blev det ju i allafall att komma till Starbucks, med cheescake de frambuesa och kaffe på menyn. Muy agradable, första gången på ett tag som jag inte varit där för att plugga.


Cantemos todos juntos

På vår fina till störst del barnskola upmärksammas självklart FN-dagen i den lilla gympasalen. De sötaste barnen som finns, men det går inte att ungå att föra tankarna till den svenska bubblan vi hamnat i, den bubblan som jag til varje pris ville undvika. Gick och skrattade åt utlandssvenskarna som bara känner varandra, inte kan språket, som man tänkte inte bryr sig. Skrattade åt charter och allt vad det innebär. Föraktade ordnade program. Och så blev jag en del av det.



Vår, ehm, extreemt välskrivna skolsång. Kan den redan utantill har jag märkt. Det var ju kul att sjunga (vi i gymnasiet sjöng då alltså skolsången och we are the world, man får grova flashbacks från mellanstadiet inte allt för få gånger per vecka), men jag känner att sötheten minskar något när just vi ska visa vad vi går för, när vi snubblar in i sammanhanget i helt fel ålderskategori.

Otra vez

Dags för idrottsdag för andra gången på ganska kort tid! Innan den här terminen tror jag inte att det har hänt sedan sexan.. Vi är påväg tillbaka mot mellanstadiet alltså. Inga enorma prestationer i rugby eller badminton kanske, simningen gick väl ungefär som vanligt. Det får duga.



Malou protesterade i alla fall inte enormt mot att dokumenteras! Mycket snyggt.

Don´t worry, be happy

Ganska soft dag. Med mitt nya schema har jag EN lektion på onsdagar, gympa kl 11. Skönt. Efter att ha snoozat till halv 10 insåg jag att den sista bussen som går från mig innan det blir uppehåll i några timmar gick 10 minuter tidigare. Ingen gympa idag då, tänker jag. Klantigt värre, ännu smartare kände jag mig när jag fick reda på att det går en buss från halva vägen hela dagen, som jag kan ta metron till. Nu kanske ni säger "det är en lektion, och det är gympa, skit samma" men så funkar det inte här. Sara-Olivia ringer upp, koll på sina elever ska de ha.

Men den missade gympalektionen återgäldades självklart med ett cardiobox-pass på gymmet, det var helt lagom bra så dit går jag nog tillbaka någon gång! Fick efter det en brinnande lust efter Caramel Macchiato, så det blev en liten runda förbi Starbucks också där jag möttes av gott kaffe och sköna diskussioner. Eller jag kan inte säga att jag bidrar enormt med mina fantastiska social skillz, men that´s who I am antar jag.



Den här låten slumpades fram på ipoden på vägen hem. När jag känner mig ensam eller allmänt dålig ska jag helt klart lyssna på den. Man ska inte oroa sig för skitsaker. Klassikerna håller i längden. Nu sitter jag här hemma, och helt plötsligt känns det som om jag nästan är pluggfri. Hur gick det till? Vad ska jag göra med tiden? Hur ska min VRG-hjärna hantera detta? Äh, jag måste säga att det känns riktigt skönt. Jag klagar inte.



Här är en annan minst lika härlig låt när vi ändå råkar vara inne på temat. Claro que sí!

Jamón Serrano

Gudomligt. Har inte gillat det hemma, men nu - mmmm. Det var inte menat att jag skulle publicera det här inlägget, men när man trycker på "Spara & Publigeca" av misstag är det väl bara att skylla sig själv, jag har ingen aning om hur man tar bort inlägg.
Nu när jag ändå håller på: det var strömavbrott i skolan hela förmiddagen idag. Så vi fick helt enkelt sitta och vara glada utan lampor och sådan lyx under lektionerna i några timmar. Det var tydligen vägarbetet utanför som hade ställt till det den här gången. Vi betalar mycket pengar i förhållande till funktionalitet måste jag säga (det här är inte det enda exemplet, haha!). Men det funkar, det funkar bra. Gôrbra.

El Gladiador



Den här filmen såg jag idag! Kalla mig korkad som stannar i skolan och kollar på Gladiatior till 18.15 när jag kunde ha gått hem halv fyra, men jag har inte sett den sedan jag var liten och det är ju en sjukt mäktig film, så varför inte liksom?

Den var ju då dubbad till spanska, med spansk text. För något år sedan skulle jag inte ha fattat ett skit, men nu gick det faktiskt riktigt bra! Lite coolt också att det här råkade vara dagen efter jag bestämde mig för att kolla på lite spanskdubbade tv-serier. Igår kväll blev det "Sexo en la ciudad", Sex and the City. Namnet låter halvt skrattretande på spanska ("sex i stan", haha!) och Carries röst passar inte alls, hon låter som en tant. Men det gick jättebra att hänga med i, så jag ska försöka fortsätta och ta mig igenom hela seren så småningom tänker jag. Om jag får tid dvs.

Hace frio

Det är kallt. Och då menar jag inte kallt utan kallt. Jag säger inte att jag inte tycker synd om alla frusna svenskar som nu har snö (!) och till råga på det det värsta som finns, det som gör stockholmsvintern till en pina - ett mörker som aldrig tar slut. Men faktum kvarstår att det är 2 grader när jag går till skolan. Det är ett helvete att ta sig upp ur sängen, det enda jag har att värma rummet med är ett tjockt persienne, ett tunt englasfönster som dessutom är dragbart vilket leder till att mer luft släpps in och en papperstunn vägg. Jag har ingen jacka heller. Det är kallt med två grader i tunn kofta och öppna skor.

I Sverige fryser jag inte. Där är det hyfsat varmt inomhus, man behöver inte vara ute så mycket, kylan biter bara ganska hårt. Då är det bara att shoppa ihop till en vintergarderob säger ni kanske då. Men så lätt är det inte av två anledningar: 1. Pengarna flyger iväg alldeles för fort. Jag har ingen aning om var jag ska få tag på nya. 2. Ödets ironi har gjort att det är 20 grader på dagarna. Hur klär man sig då? I-landsproblem, claro. Men jag är lycklig över ljuset.



Och en McFlurry på det..

Nu ska det familjeskypeas!

La ciudad, la gente, yo



Bild snodd från Lydia. Haha, misslyckad kväll.. Men man får ha lite händelselösa helger också ibland tycker jag! Det blir lite för mycket, lite för enformigt att alltid göra samma sak. Nu är det att träna och plugga som gäller!

Pantalones negros..

Äntligen lyckades jag komma iväg till Plaza Norte, de här byxorna kom jag hem med! Efterlängtade. Att bilden är urusel får vi stå ut med. Smakråd?

Those sunny days

Jag fick många snea blickar där jag gick i min sommarklänning, men det var det värt! Att gå ut och se sol och en klarblå himmel är nog bland det mest lyckoframkallande som finns. Svensk sensommar kändes det när det var som finast idag, och det vädret ska man inte underskatta; luften är skön att andas, man svettas inte, man fryser inte..


Me Alegre.


Unos días después de suit up day

Det där med hemlängtan blir vanligare än man kan tro. Jag menar inte att jag har det, av någon anledning har jag hela livet haft väldigt svårt att längta hem. Inte för att jag inte har det bra hemma, det kan snarare vara en personlighetsfråga. Eller tur.

Sen att det har varit påfrestande här ibland är ju klart, det är bra mycket lättare att flytta hemifrån till en egen lägenhet, och komma förbi när man känner för det, än att kastas in hos en människa som man aldrig har träffat och aldrig skulle välja att bo med om man hade haft det valet. Eller det tror jag i alla fall, jag har ju inte testat att bo själv än.. Men i alla fall, man är både lämnad till sig själv och utan egentid.

Jag sitter och tänker på om det kanske är för lätt att se vad som finns där hemma? Vi är ändå geografiskt inte särskilt långt bort, det går att relatera till. Jämför det med att åka till andra sidan jorden och vara utan internet eller någon typ av kommunikation (inte för att det brukar hända). Då hamnar man i en bubbla, man lever "här och nu". Det där hemma är avlägset, står still, finns inte. Man har ju minnen, men de är bara just minnen av något som har varit, något som fanns tidigare.

När man börjar om går allt alltid i vågor och när det blir tufft här är det svårare, för man vet att allt är etablerat hemma, att man har trygghet där. Det kanske inte är så konstigt att det blir lätt att längta efter det som finns där och bara väntar på en, eller hur? Hur fantastiskt det än kan vara.

Men jag har det bra här. Det känns naturligt att vara här. Även om det där hemma alltid finns inom räckhåll, är det ganska avlägset för mig. Allt går att lösa. Det är att utnyttja det man har och ta saker som de kommer. Efter jul kommer vi att vara på topp. Då är livet här, då är det där hemma längre bort. Vi är lika etablerade här som där. Jo, jag gillar att hobbyfilosofera ibland, för att komma fram till amatörslutsatser och låtsas som om jag kan. En annan ehm.. fantastisk del av min personlighet.

Det finns inget bättre än att upptäcka att man har kvar någonting man trodde var förlorat.

Dos mil trecientos metros, typ, tror jag. Möjligtvis 2200. Minst 86 längder skulle jag säga. 44 av de sista crawl. Det där var inte för att visa på någon typ av prestation, det var ju typ 34 s per crawllängd (det var 24 s på tävlingarna i 25 meter som gällde när jag var liten om jag minns rätt), men jag vill poängtera att jag kände mig ganska glad och belåten när jag började vandra hemåt.

Men hur som helst, snart kom panikkänslorna när jag upptäckte att min älskade iPhone var helt borta. Jag sprang till receptionen, letade i omklädningsrummet, men den hade helt och hållet sjunkit under jorden. Jag trodde ju att jag antagligen skulle få någonting snott, det är många som råkat ut för det redan, men ändå? Surt. Var sur hela vägen hem och gick runt och tänkte att "FAN SKIT VARFÖR MÅSTE DE VARA SÅ OÄRLIGA OCH STJÄLA ALLT DE SER I DET HÄR JÄVLA LANDET?" När jag kom hem låg den på sängen, ni kan inte ana hur lycklig jag blev. Och lite irriterad på mig själv att jag måste vara så glömsk.
Som lite kuriosa åt jag tydligen lever till middag i kväll. Det var långt ifrån gott. Inte igen säger jag bara.

ESTRELLAS

I köket står lök och potatis och puttrar i olivolja. Om en halvtimme häller jag i ägg, och så vips har vi en potatistortilla! Jag måste säga att vår mängd köksredskap är något under standard. Jag skalade potatisen med kniv, höll lök och potatis i handen för att försöka hacka/skiva, vispade ägg med en gaffel i en halvdjup tallrik.. Vi har helt enkelt inte sådana onödiga saker som potatisskalare, skålar, skärbräda, visp etc. Det räcker bra med fyra plasttallrikar, några knivar, gafflar, skedar och glas. Och en kastrull och en stekpanna, typ.



Det är någonting med det som börjar på det engelska ordet för stjärna, vi tenderar att bli stammisar. Om det är extra bra, får oss att känna oss extra bra eller om det bara finns mycket av det vet jag inte. Jag snodde en bild från Sofia i alla fall från mitt maratonfika idag, att jag inte ser ut att ha alla hästar hemma bortser vi ifrån. Här har vi ena halvan av tiden, där det faktiskt pluggades riktigt bra. När nästa gäng kom blev det kanske lite mindre gjort.. Men men, det har jag inget emot, jag är nöjd! Man får faktiskt mer gjort på Starbucks totalt sett hur som helst.

Día de la Hispanidad - ¡Viva España!

Idag väcktes jag av att en marchorkestrer vandrade förbi och spelade på hög volym. Det visade sig att de alltid går runt på gatorna den 12 oktober för att väcka befolkningen. Varför? Svaret är helt enkelt att det är nationaldag. Men förutom diverse flaggor bjöd inte dagen på särskilt mycket mer action än så.

Smart som jag är glömmer jag ju både plånbok och busskort hemma när jag går till Divercia, så det fick bli en stilla promenad genom en ganska slumrande småstad. Agradable, agradable, lugnt och skönt förutom hungern som fick mig att springa och hämta plånboken och rymma iväg till Gran Manzana för pommes. Nöden har ingen lag.


Danés




Jorå. Hanna hänger på lite spontant sådär ibland. Och träffar spanjorer och danskar och lite av varje. Trevligt. Glad nationaldag. God natt.

Den Elfte Oktober Tjugohundratio

TVÅ hellugna dagar har jag hunnit med. Det mesta av plugget har jag tagit mig igenom, och jag påminns av träningsvärken i ryggen från gymmandet igår varje gång jag ställer mig upp. Jag hade tänkt gå och köpa ett par nya jeans (vilket jag verkligen behöver, jag har bara ett par och på morgonen är det svinkallt) innan jag märkte att jag är obehörig att göra överföringar från mitt eget sparkonto till allkontot. Gud vad jag älskar att vara omyndig!! Eeh, not. Jag tror ganska bestämt att jag är fullt kapabel att sköta det som rör mig. Men men, det är bara drygt ett år kvar.. Varför känns det som att det borde vara bra mycket kortare? Yes, så händelserikt var det. Men det är ganska skönt att ta det lugnt ibland. Jag tror att man behöver det. Så här soligt och fint var det för några (två kanske?) veckor sedan:
Jag ska testa en grej: Follow my blog with bloglovin
Vi får se om det funkar..

Det blir höst i Spanien också.


GIRLS NIGHT OUT


En liten bit a Sverige..

"CONTÁGIATE DE LA CULTURA SUECA Y DESCUBRE LAS NUEVAS TEXTURAS Y SABORES DE LAS MEJORES CHUCHES DEL MUNDO". Så står det på min nyinköpta karamellkungenpåse. Det betyder ungefär "Kom in i den svenska kulturen och upptäck de nya texturerna och smakerna från det bästa godiset i världen". Svinigt dyrt men ack så gott.



Jag tror svenskar är mer lika än vi tror. Vi tänker och tycker likadant. Om man går ner till Starbucks finns det med ganska stor säkerhet en grupp svenskar där. Även om vi procentuellt sett är i obefintlig mängd här så hamnar vi alltid på samma ställen.


La lluvia está repiqueteando



Jag vaknar av att regnet smattrar mot rutan. Lagom till nationaldagslånghelgen regnar det över hela Spanien. Ingen idé att resa iväg med andra ord. Men lite mysigt är det ju i alla fall. Denna mysighet uttnyttjades till att stanna hemma på fredagskvällen för att kolla på How I Met You Mother och käka choklad, halvt utslagen som jag var. Måste vara första gången på väldigt länge. Skönt var det!

EL CONEJO



Denna fina skapelse slank precis ner. Vad det är? Kanin. Har aldrig ätit det tidigare vad jag vet, men förutom alla ben var det inget fel på det alls. Hur hungrig jag var efter 50 min nonstop-simning och det faktum att jag ätit brun linssoppa otaliga gånger den här veckan gjorde nog att jag glömde att tänka på vad de var. För några dagar sedan åt jag sockertortilla. Måste säga att jag föredrar en med salt. Men man måste ju testa! Det är lite av Olivias motto.

La parque con hierba verde

En glass i parken på väg hem är inte fel. Inte fel alls. Att gå och käka glass i stället för att gå och träna (vilket jag varit extremt inne på hela dagen) är kanske inte lika bra. Men jag har ju faktiskt fortfarande träningsvärk från igår, även om prestationerna kan diskuteras.. I morgon, då jäklar ska det simmas!


För att ge lite skol-update: Det funkar bra. Men jag hoppar av spanienkunskap och spansk kulturhistoria. Det känns ganska ovärt att ha två ämnen som båda innebär mycket tid och plugg när jag redan läser överpoäng utan dem, speciellt när jag inte har ork, vilja eller tid att läsa 525 poäng per termin. Det finns roligare saker att göra för att uppleva Spanien och Madrid. Men jag ska se till att sitta med på lektionerna så mycket som möjligt ändå tänker jag!

Lite Sällskap

Riktigt härlig serie.



För övrigt kom jag precis på att jag passerat den längsta tiden jag varit utomlands i sträck.. Och det känns inte skumt överhuvudtaget.

Un día del deporte


Smekmånaden är över nu.

Dags för vardag. Det ska nog funka, det också. Här under är en bild på en del av Polideportivo. Jag är långt ifrån vältränad just nu, en till grej att trycka in i vardagen alltså..


La día del bollo de canela

När man hamnar utomlands blir det plötsligt viktigare att vara stolt över att vara svensk. Vi är nog lite smygpatrioter ändå, vi svenskar. Jag bjöd Olivia på en kanelbulle från IKEA för att fira kanelbullens dag. Hemma skulle jag nog knappt ha ätit en själv, trots att de finns överallt. Här är det till och med värt att åka till IKEA för att få del av dessa frysta halvdaskiga svenska klenoder.



Som ni märker lyckades jag hitta minneskortet till slut! Det låg i papperskorgen.. applåd till mig själv! Annars kan jag inte fatta hur mycket energi det går åt att vara här. Man orkar ju knappt när man HAR sovit sina åtta timmar. Och hur ska jag få tid till det? Alla småuppgifter i skolan gör ju att jag inte hinner göra någonting ordentligt. Och när och var kan jag vila här? Jag var tvungen för att gå hem, bara för att sova.

När jag har brist på energi klarar jag av att gå på autopilot, så jag kom iväg till skolan och tog skolfoto utan problem. Men att prata, eller tänka, eller någonting annat går ju inte alls. Svårt att klara sig genom en alldeles för full måndag med andra ord. Eller i Madrid, i alla fall.

Sömn? Vad är det?

Jag har tappat bort minneskortet till kameran!! Så det finns inga bilder som jag tagit från helgen, men jag ska försöka städa lite och se om det dyker upp. Det har varit en kall men bra dag, först inne i Madrid och Rastro med Malou och Frida innan lunch, sedan effektivt starbuckspluggande med Lovisa. Trevligt båda två! Nu är jag lite för trött för att klara av att tänka mer.



Vimmelbild från igår..

Taggade tjejer tar tåget till torget

Alitteration, man vet aldrig när det kan passa.

Gorros de baño y unas piscinas

Nu är syndemånaden över!! Eller, ja typ.. Jag har i alla fall kollat in Polideportivo, fint ställe! Hade tänkt värma upp med simning för att gå vidare till maskiner, så jag drog på mig badmössan för första gången på många år, då det är badmössetvång av någon anledning, och taggade iväg till poolen.

När jag kom ut i omklädningsrummet efter mitt simningspass kände jag hur utmattad kroppen var dock, maskinerna får vänta till en annan dag. Det blev 5 x 100 m crawl följt av 500 m bröstsim och 100 m crawl till. Ingen enorm prestation kanske, men jag skriver det för att kunna säga att jag blivit bättre om ett tag. Nu blir jag ju lite tvingad, liksom. Armarna värkte redan efter 50 m, men efter ett tag fick jag in vanan så att det gick lite bättre. Fattar inte hur vältränad man kunde vara som liten, när vi låg och nötte längd efter längd efter längd..



Jag tänkte ta bilder på stället, men minneskortet till kameran råkade sitta kvar i datorn, så det får bli en annan gång. Men google earth hjälper mig lite; ettan är i alla fall där jag bor, och hela området runt tvåan Ciudad Deportiva Vadelasfuentes, eller Polideportivo, med gym, några salar, poolområde med solstolar utanför och något spa som man inte får gå in till om man är under 18, tennisbanor, fotbollsplaner, cykel/inlinesbanor, restaurang.. och lite till.

No Star Studio hoy, por favor!

Har haft en finfin ledig dag inne i Madrid, är nu hemma och lyssnar på "Colgando en tus manos" som jag inte kan få ur hjärnan innan jag åker tillbaka till denna ciudad grande y preciosa!

Officiellt Alcobendasbo

Var nu i morse nere på Ayuntamiento de Alcobendas för att skriva in mig i kommunen, bättre sent än aldrig.. Jag passade på att köpa gymkort på Polideportivo samtidigt, det kostar 20 € per månad och då ingår badhus, gym, pass och allt möjligt. Skitbra jue! Men tyvärr var jag tvungen att betala i förskott till december och lägga på en startavgift på det, 100 € fattigare alltså. Äh, det löser sig. Haha, Olivia satt och berättade för kommuntanten hur bra jag pratade spanska! Att jag har så bra uttal, förstår så bra, pratar så mycket, allt! Lite självskryt kanske, men det känns ju faktiskt som en väldigt bra motivation när någon säger att jag helt klart kommer att prata flytande när jag åker hem.


RSS 2.0