Cerezas rosas

Det här trädet har blommat utanför mitt fönster. Vår borde det betyda va? Jo, det är ju mars i morgon faktiskt.

Done and done

Den här bilden skulle upp också. Men nu får det räcka. Tycke att det låter som en bättre idé att dra ut i solen om jag ska vara ärlig.

Sierra.. Nevada..!

Vaknade upp av grannarnas salsamusik i morse. Är pigg, någonting som man skulle kunna tänka sig var lite onormalt med tanke på att jag sov i fem timmar den natten jag sov som längst. Men uppenbarligen sov jag alldeles för djupt, så det går nog att hitta en förklaring där.. Förlåt för det. Men men, det är inte bara lite sömn, utam dessutom 6-7 timmar i backen varje dag. Där är inte lunch inräknad. I backen 9:30/10, nere 16/16:30. Det är det man älskar med att åka skidor ovanför medelhavet, tre tusen fikor per dag blir onödiga och det är lugnt att det är hål i skidstrumpan. Och att en dag inkluderar minst en timmes trappklättring med fara för sitt eget liv är ju inte fel det heller. Det var kanske inte så brant eller så många hinder i backen, men det där vädret kombinerat med fint sällskap gör att det allt som allt får topplacering inom alla skidsemestrar, hittils. Det kändes som att vi var borta i säkert en månad, positivt sett. Förusatt att lägenheten blev lite större och maten fick lite annat innehåll än pasta och pesto skule jag gärna stanna "en månad" till.

Too much to tell

Från tre tusen meters höjd består utsikten av vita berg. Snart fortsätter de i gröna kullar som går över i vida stränder vid medelhavets kust, följt av Afrikas skepnad i horisonten. Himlen är blå, snön ligger klar på de kala bergen. Jag susar ner not byn och stannar till ett tag, långt bort från någon annan. Jag går den sista biten in till byn. På terassen går det att sätta sig i solstolen med utsikt över det vita landskapet. Solen skiner.

Bussen klättrar långsamt ner för berget. Snön övergår gradvis i grönska. Träden breder ut sig på de andalusiska bergen. Långt ner skymtar en liten sjö. Landskapet övergår i kastillansk slätt. Kor betar i vyn som aldrig tappar vykortspotential. Vi svänger in på estación sur. Jag går upp längs alcobendas gator. Jag är hemma.

Au revoir

Hade tänkt dra till Sierra Nevada några dagar. Åtta tjejer i en 6-bäddslägenhet. Mysigt va? Har laddat upp med ett lager oombuombo. Älskar hur lite design kan få någonting sunkigt att kännas lyxigt. Bussen går 9.30 till Granada. Lite coolt att åka till spaniens sydligaste landskap för att åka skidor måste jag säga.

From the green hills to the colorful concrete jungle

Jag älskar utsikten från tåget mot Madrid, älskar slätterna som brer ut sig. Även om jag är precis brevid Europas tredje största stad ser jag de gröna träden och vida vidderna framför fjärran berg under den blåa himmelen. Även om regnet smattrar mot rutan. Jag drar upp en sjal över huvudet innan jag kliver ut.

Semana Blanca

Sportlov, jajaja! Bilden är från el Rastro för några veckor sedan. Jag kan inte låta bli att tycka om den! Det här måste jag se till att få gjort:

- gör enkät
- skriv ut bussbiljetter
- sy igen hål i jackan
- köp resesnacks
- packa resväska
- skriv tal svenska c
- skriv tal engelska
- skriv uppsats religion
- ... (antagligen kommer nog ett antal punkter till dyka upp)

Det låter rätt överkomligt faktiskt. Men det är nog smart att sätta igång med tanke på att jag har ca 1,5 dagar att fixa det på, totalt sett.

Look up the sky

Sitter här hemma med med en skål jordgubbar i handen. Undrar om det finns något bättre? Har varit inne i Madrid några timmar med Lydia, kul! Har även köpt en ny mobil för 9 € (inkluderar fem att ringa för.. Rätt bra deal! Ja, ni märker nog att jag är för trött för att orka skriva någonting mer utförligt. Det får bli en annan gång helt enkelt.

Mmmmm

Lyckades äntligen göra min kyckling, mmmm. Annars regnar det. Fem grader liksom, kul? Det har regnat från och till i tre dagar. Lika många dagar har det varit strömavbrott i vår fina lilla välutrustade skola. Fast det får vara lite okej, regn den här veckan verkar betyda ett soligt och snöoväderfritt tillstånd i Sierra Nevada, fullt med nysnö från den här veckan! Jag hade tänkt krypa in i en vrå och sova tills dess för att få ihop ett litet energilager. Nästan. Men det är sant att jag är hundra gånger för trött. Sover dåligt? Vem vet.

Lucky, so lucky

Ibland, när jag går på trottoaren, sträcker jag ut armara. Ett innerligt gapskratt bubblar fram. Ett intensivt leende sitter kvar på läpparna hela vägen hem. Jag såg på "Jakten på lyckan" häromdagen. Varför kan inte någon vara lycklig? Eller ja, varför ska det vara så svårt att inse att man är lycklig snarare? Harmoni är lycka, glöd.

I've got a confession to make..

Jag har börjat spela Cityville. Inte bra. Får ta och gå in i en vrå och skämmas över mig själv.

San Valentín

Fick ett ryck idag och bestämde mig för att dra mig ner mot eroski och shoppa mat på egen bekostnad. Resultatet? Kladdkaka! Jag har ingen aning om hur smaken kommer att falla, men visst ser den god ut? Mhhmm! Meningen var att jag skulle laga lite thaikyckling med ris också, men Olivia envisas med att det är resterna från igår som gäller.. Så det får bli i morgon!

Filtho

Fan vad bra. När hela publiken skriker ut versen, ögonen är stängda, händerna siktar mot himlen, läpparna formas till ett leende. Jäklar vilken energi. Kvällens överaskning var förbandet, the Coronas, som var hur bra som helst. Skitbra. Köpte min dyrase läsk hittils också, 33 cl 7up för 50 spänn. Så går det när man får vätskebrist i folkhavet. Det kan nog vara dags att sova nu va? Skola i morgon, mhhmmm.

The Script

Nu är usb-minnet borta också. Tack för den.. Men nu är det tydligen The Script som gäller! Det kör vi på helt enkelt. Hejhej!

What´s up


Det här är då det som jag håller på med just nu: försöker lära mig "what´s up". Det är allt en bit kvar, men någonstans måste man ju börja? Har idag köpt min hundratusende nya laddare, den här gången till den spanska mobilen vilkens uppladdningsmodul lade av utan anledning. Hoppas att den här kommer att funka.. Jaja, kemihemtenta skrevs i solen också, det är lika bra att passa på nu när det ska bli kallare. Intressant värre. Synd att jag känner mig trött som ett lik, för nu är det dags att dra sig mot Gran Manzana för att mötas upp inför årets inspark! Missade ju förra gången, men nu så (tagga, tagga..)!

Quick

Hemkommen från kinamiddag. Innan det jogging och gym runt kvarteret. Och så har jag njutit lite av alla statusuppdateringar om snöstormen sittandes med solglajjor på den gamla vanliga bänken så klart. Man kanske borde vara utomlands nästa vinter också? Håller tummarna för att jag inte blir tvungen att åka till Sverige nästa vecka för 10-minuters-förintervju. Visst, Stockholm, men för en dag? Då använder jag hellre de pengarna åt någonting annat.

Barceloona

Carina är i Sverige och raggar elever, någonting som innebär att alla mina lektioner idag har varit inställda! Det är ju bra mycket skönare att försöka komma genom matten med den här utsikten. Har laddat upp fotolagret en del, men också varit förbi och köpt bussbiljetter till Barcelona i april! Vem säger att man inte ska vara ute i god tid?

The other day

Fler bilder än så här orkar jag inte ladda upp. Men hur som helst går det att hinna med rätt mycket på 2,5 dagar. Har gått genom hela Madrid, käkat tapas med Olivia, strövat igenom tribunal, shoppat lite, varit förbi hard rock café, en himla mysig restaurang med servering mot ett fint torg och god god mat, san miguel-marknaden, en annan servering vid plaza 2 de mayo i sin fulla parisaktika glans med fantasktisk sallad (ja, det är bra att ha lite koll, så kommer man rätt), gått genom la latina förbi el rastro, fotat en del.. Självklart kombinerat med ändlöst prat och diskussioner man aldrig hinner ha annars eller med någon annan. Mycket bra.

200

Det må vara reflekterande vitt nu, men det är allt på väg mot en något gyllnare nyans. Ansiktet alltså. Bara ansiktet. Det lutar mot en klassisk elidabränna här. Satt och filade på ett finfint inlägg, det är ju trots allt mitt tvåhundrade, när proppen gick. Så var det med det, man kan inte alltid ha tur. Det är lite halvt ironikul hur jobbigt det ska behöva vara att fixa bankgrejer också, men nu är det äntligen bokat: Sierra Nevada på sportlovet! Om mindre än två ynka små veckor. Och i morgon är det ledigt också. KUL!

Hierba

Sol, sol, sol. Och blått. Det skadar inte att bo på en högplatå, himlen är klarblå mest hela tiden. Och temperaturen? Mellan två och fem motsvarar den svensk sommar. Ja, hela vädret egentligen. Och vi vet ju att det är det bästa värdet som finns är just vårt moderlands finaste månaders. Har tillbringat ett bra tag på solbänken i allas vår kära skola. Med en bägare glass i handen kunde jag siktas på en gräsmatta under några timmar fram till solnedgången i full färd att pricka av allt jobb och förbeledelser till jobbansökningar. Hoppas jag får jobb nu! Vi håller tummarna.

I´m back!

Har haft en riktigt fin helg med pappa. God mat, superbra sällskap. Som man kan snacka med i evigheter. Helt fantastiskt bra. Fick en tår i ögat idag faktiskt. Men förra gången var det svårt på riktigt. Det var det inte den här gången. Aldrig kul att säga hej då, men det märks att det är skillnad på två och fem månader. Hasta pronto.

Ciao!


Drar till flygplatsen. Ha en trevlig helg!

Cruzaré corriendo el jardín


Hamnade på ett bananskal på montaditos och plaza norte, där jag köpte en ny tunika som jag tänkte skulle kunna ta en annans plats i garderoben då den vid detta tillfälle verkade både snyggare och var billigare. Väl hemma fick jag ett ryck och snörade på mig joggingskorna, och med musik i öronen och iklädd t-shirt joggade jag ut på alcobendas, sanses och valdelasfuentes gator. 50 minuter i det gula skenet från gatlyktorna under en svart himmel. 50 minuter i den perfekta sensommarluften. Det kändes inte ens jobbigt. Adrenalinet pumpar. Och jag som inte brukar tycka om att springa.

Att sitta med en bok under ett träd...


... är en rätt bra start. Kom på att det inte skulle ha skadat att sitta kvar ett tag till efter att timmar spenderats på labbrapport, CV och jobb. Det bästa är att jag kommit ungefär ingenstans. Ögonlocken faller tunga och jag har ingen aning om vad jag skriver, hör eller ser. Jag undrar vad den tröttheten kom ifrån. Glömde nästan bort hur jag har suttit och lekt med ett par spanska femåringar och lyssnat på lika gamla svenska sådana på spanskalektionen utomhus. Så smart är det att ha en liten spanskaklass med bra lärare. Nej, nu ska jag sova. God natt.

RSS 2.0